Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Exit

Az Exit társasjátékok a szabadulószobák rejtvényeit hozzák el az otthonodba. Nektek játékosoknak együtt kell megfejtenetek a feladványokat azért, hogy kiszabaduljatok vagy megoldjátok a rejtélyt. A feladványokat kártyákon találhatjátok, egy könyv és egy forgótárcsa segít a megfejtésükben. Amint kinyitok valamit újabb és újabb kártyákhoz juttok, a célotok pedig a végső siker.
Rendezés:
Előjegyezhető
1.980 Ft 1.584 Ft (1.509 Ft + ÁFA)
Előjegyezhető
3.995 Ft (3.146 Ft + ÁFA)
Raktáron, száll.: 1-3 munkanap
4.995 Ft (3.933 Ft + ÁFA)
Előjegyezhető
2.800 Ft 2.240 Ft (2.133 Ft + ÁFA)
Előjegyezhető
1.980 Ft 1.584 Ft (1.509 Ft + ÁFA)
Előjegyezhető
3.995 Ft (3.146 Ft + ÁFA)
Előjegyezhető
2.800 Ft 2.240 Ft (2.133 Ft + ÁFA)
Előjegyezhető
4.490 Ft 1.584 Ft (1.509 Ft + ÁFA)
Előjegyezhető
3.995 Ft (3.146 Ft + ÁFA)

A szabadulószobák itthon is hihetetlenül gyorsan növekvő érdeklődésre tartanak számot. Míg pár évtizeddel ezelőtt még csak nem is hallottunk róla, ma már csak Budapesten közel 200 található, országszerte pedig ennek a többszöröse. Ha még nem próbáltad ki, akkor mindenképpen érdemes elmenned az egyikbe a barátaiddal. Bezárnak egy szobába és általában 60 perc áll a rendelkezésetekre, hogy megoldjátok a rejtvények sorozatát, hogy végül kiszabaduljatok a kijárati ajtón. Ez egy igazán izgalmas és egyedi élmény, olyannyira, hogy egyes játékgyártóknak az az ötlete támadt, hogy ezt az élményt elhozza az otthonodba is. 

Az egyik ilyen a KOSMOS kiadó Exit, The Game játéksorozata.

Az EXIT játékokban az ötletgazdák kártyákkal próbálják megteremteni a szabadulószoba hangulatát asztalainkon. Tehát zárjuk be az ajtókat, és nézzük meg, megtaláljuk-e a kiutat.

 

EXIT: A játék egy kirakós és dedukciós játék 1-6 játékos számára, amelynek lejátszása körülbelül 60-90 percet vesz igénybe. A játék 2-3 játékossal a legélvezetesebb.

A játék áttekintése:

Az EXIT-ben a játékosok egy sor rejtvényt próbálnak megoldani, és a lehető leggyorsabban kinyitni a helyiség „bezárt ajtaját”. Míg az EXIT minden játékának megvan a maga témája (az első három Az elhagyott kunyhó, A titkos labor ill. A fáraó sírja), a cél ugyanaz marad. Indítsátok el az időzítőt, és használjátok a rendelkezésre álló nyomokat a rejtvények sorozatának megoldására, hogy végül „kiszabadulhassatok”.

A játék részei:

Míg az EXIT egyes játékai kissé eltérnek, de mindegyiknek az alapja a kártyák lesznek, melyekből három különböző típus van: rejtvény, megoldás és nyom. A dekódoló kerék irányítja a játékosokat a megfelelő válaszkártyákhoz.

Hogyan kell játszani az Exitet:

Az EXIT menete meglehetősen egyszerű. Egy szabálykönyvvel, egy dekóderrel és néhány halom kártyával indul. Általában a játék kezdetekor hozzáférhet egy vagy több puzzle kártyához. Minden rejtvény megoldásához megfelelő következtetések, precíz megfigyelés és logikus gondolkodás szükséges.

Ha úgy gondoljátok, hogy megvan a válasz egy rejtvénykártyára, akkor a dekóder kerékbe írjátok be a megoldást. Ez egy adott válaszkártyára irányítja. Ha a kártyán nagy piros „X” látható, akkor rosszul sejtettétek a megoldást, és újra kell gondolnotok a megoldását. Ha a válaszkártya helyes megoldást jelez, akkor további rejtvényeket fogtok kapni megoldani.

Ha elakadnátok, minden rejtvénynek van egy nyomkártyája. Ezek nevükhöz méltón nyomravezetnek, és elvezetnek a pontos megoldáshoz. Ha végigjárjátok a rejtvényeket, s kinyitjátok a játék utolsó „zárját”, akkor végül kijuthattok a szobából. A végeredményetek azon fog alapulni, hogy mennyi ideig tartott és hány nyomot használtatok fel.

Keresés