Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Letölthető

Letölthető társasjátékok egyre bővülő választékával várunk benneteket. Letöltöd, kinyomtatod, kivágod és már játszhatod is. A letölthető társasjátékaink játszhatók egyedül vagy akár többen is. Célunk, hogy minden korosztály megtalálja a számára megfelelőt. A letölthető játékok fejlesztése során nagyon körültekintően járunk el, szívünket-lelkünket beleadjuk és sok-sok gyerekkel teszteljük azokat. Ezért biztosak vagyunk benne, hogy tetszeni fog a játék, de ha mégsem, akkor 30 napon belül szólj és mi kérdés nélkül visszafizetjük a termék árát.
Rendezés:

Letölthető társasjátékok járvány idején

Tudtátok, hogy a Cluedo nevezetű méltán népszerű klasszikus nyomozós társasjáték milyen történelmi légkörben jött létre? A II. világháború során a légitámadásokkal járó unalmas várakozások eltöltésére! Egészen pontosan egy Anthony Pratt nevű brit zenész fektette le a játék szabályait 1943-45 között, és a felesége, Elva, tervezte a játéktáblát.

Most, hogy itthon ülünk, és sorra szűnnek meg a szórakozási lehetőségek, akarva akaratlan is csak azon gondolkodunk mi itt a Játék&Tudásnál, hogy vajon a 2020-as év eseményei is hoznak-e valamilyen olyan jelentős fejlesztést a játékpiacon, amit még évtizedek múltán is ismerni és szeretni fognak az emberek.

Egyelőre, amit látni lehet, hogy még az eddig tapasztaltnál is gyorsabb mértékben szaporodnak a piacon a letölthető társajátékok, amelyeket otthon nyomtatva készíthetünk el. Az óvodák-iskolák zárva, a kijárást törvény korlátozza (meg a saját jól felfogott érdekünk), érthető tehát, hogy a szülők próbálnak olcsón-könnyen elérhető módon értelmes időtöltést találni a gyerekeknek. Most meg miután mindenki túl van az élelmiszer- és gyógyszerfelhalmozáson, az online hírfolyamok is inkább azt a témát cincálják, hogy „mit játsszunk otthon a karantén alatt?”

Hogy a letölthető, otthon nyomtatható játékok külön műfaj-e vagy a társasjátékok egy fajtája, azt nehéz megmondani. Kicsit talán olyan ez a viszony, mint az e-book és a könyvek között – van, ami működik mind a kettőben, de mégis azért más-más eszközökkel operál. Akármilyen népszerűek is az otthon letölthető társasjátékok, nem tartom valószínűnek, hogy kiszorítanák a klasszikus formát, hiszen otthon nem nyomtatunk kis figurákat és számos egyéb elemet, sőt valljuk be a papír elemek minősége is elmarad a gyáritól.

Mégis, aki ráérez az ízére az már-már függőjévé válik a letölthető társasjátékoknak. Talán a legnagyobb vonzerő, ami a játékosokat leginkább beszippantja, hogy egy viszonylag korlátozott és egyszerű formátum mennyi-mennyi ötletnek enged teret. És valljuk be, az is jó érzés, hogy az otthon nyomtatott játék egy kicsit a saját kezünk munkája is, ahogy mi magunk vágjuk ki az elemeket, és állítjuk össze a játékot.

Mi a magunk részéről kiegyeznénk vele, ha a koronavírus okozta helyzet mihamarabb rendeződne világszerte, és inkább semmilyen nagy durranás játékot nem találnánk fel unalmunkban. De önmagában az otthon nyomtatható játékok térhódítását ugyanúgy üdvözölendőnek tartjuk, ahogy az e-book formátumnak is nagy pártolói vagyunk.

Keresés