Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Irodalmi pályázatok

Irodalmi pályázatok A Játék&Tudás elkötelezett híve az önfejlesztésnek és mi is lehetne a legjobb módja ennek, legalábbis azok számára, akik szeretnek írni, minthogy résztvesznek egy-egy irodalmi pályázaton. Ezért legyen az vers-, novella-, mese- vagy akár regénypályázat, amit csak találunk, azt ide mind feltesszük és arra biztatunk benneteket, hogy próbáljátok ki magatokat, ne féljetek, vegyetek részt minél több pályázaton. 

Miért is nevezz egy pályázatra?

Természetesen azért, hogy folyamatosan írj és gyakorolj. Ne csak a hozzád legközelebb állók adjanak visszajelzést a fenomenális tehetségedről vagy épp az ellenkezőjéről, hanem független, objektív kívülállók is.

Persze nem fogsz minden esetben részletes értékelést kapni, sőt nagy valószínűséggel semmit sem kapsz. De – már az is egyfajta segítség – ha látod, hogy nem te nyerted meg a fődíjat az általad csudálatosan megaklassznak tartott irománnyal. Ha pedig mégis, akkor az minden bizonnyal szárnyakat ad majd a folytatáshoz.

Persze egyik esetben sem kell túlértékelni a dolgokat, hisz egy szűkkörű zsüri értékítélete – legyen az pozitív vagy akár negatív – még nem sokat jelent. A lényeg, hogy írj és fejlődj! Ahány irodalmi pályázat csak megtetszik, használd ki, ess neki és nevezz be, hiszen lehetséges, hogy épp te leszel az, aki azt megnyeri.

Ha pedig világhírnévre vágysz és neked a magyar nyelvű pályázatok már nem nyújtanak kihívást, akkor itt van egy oldal, ahol számtalan angol nyelvű pályázatot találsz. Persze ehhez azért nem árt, ha tudsz angolul. Ha esetleg a franciád, azaz a francia nyelvtudásod (hohó, nem másra gondolni!!!) isteni, akkor mondjuk ezen az oldalon próbálhatsz szerencsét.

És akkor lássuk az irodalmi pályázatokat!

- a pályázatok a felrakás sorrendjében jelennek meg, mindig azok vannak legfelül, amelyeket legutóbb tettünk fel

- figyeld a leadási határidőket, a pályázatokat a lejártuk után is fent hagyjuk egy darabig

- a linkekre kattintva a pályázat részletesebb leírását is megtalálod.


- 100 szóban Veszprém

Veszprémi történetek és hangulatok 100 szóban leírva.

Leadási határidő: 2022.08.20

 

- III. Gyerek-és Ifjúsági Film Pitchfórum forgatókönyv pályázat

Van ötleted gyerekfilmre vagy épp fiataloknak szóló tv-sorozaton agyalsz? Jelentkezz a III. Gyerek – és Ifjúsági Film Pitchfórumra, ahol szakmai zsűri értékeli a filmterved, producerekkel, rendezőkkel találkozhatsz és a legjobbak pénzdíjat nyernek! 

Leadási határidő: 2022.07.31

 

- Future.world esszé- és novellaíró pályázat

Az Albertfalvi Közösségi Ház jövőutazó esszé- és novellaíró pályázatot ír ki két témakörben:

1. 22. SZÁZAD - Korosztályi megkötés nélkül várunk esszéket és novellákat, amelyekben a szerzők a 22. századi jövőről gondolkodnak, illetve az akkori lehetséges világot, illetve az oda vezető utat mutatják be.

2. 2072 ÖTVEN ÉV MÚLVA - Kifejezetten 14-18 éves fiataloktól várunk esszéket, amelyekben a 2072-es esztendőről gondolkodnak.

Leadási határidő: 2022.04.28

 

- Életbátorság - Irodalmi és illusztráciüós pályázat

A Kult fesztivál “életbátorság” címszóval hirdet pályázatot két kategóriában.

1. Kategória - Novella

Egy novella legfeljebb 15.000 karakter hosszúságú lehet: Times New Roman betűtípus, 12-es betűméret, másfeles sortávolság.

2. Kategória - Illusztráció

Egy pályázó legfeljebb 3 munkával jelentkezhet a felhívásra. Az illusztráció technikája szabadon választott.

Leadási határidő: 2022.04.28

 

- A mi mesénk - meseíró és rajzpályázat

Az ismerdmegmagyarorszagot.com meseíró és rajzpályázatot indít magyarországi éls külföldön élő magyar mesírók és illusztrátorok számára.

Leadási határidő: 2022.04.20

 

- XVII. Janikovszky Éva Meseíró Pályázat

A Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár és a Móra Kiadó hagyományaihoz híven,  Budapest Főváros Önkormányzata támogatásával 2022-ben ismét meghirdeti a Janikovszky Éva Meseíró Pályázatot 7-16 éveseknek.

Leadási határidő: 2022.04.19

 

- HAIKUíró pályázat

A Zsolnay Örökségkezelő NKft. a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával HAIKUíró pályázatot hirdet Zsolnay Vilmos születésnapja alkalmából minden korosztálynak.

Leadási határidő: 2022.04.19

 

- Te hogy képzeled? Gurulós történetek

BKV mese- és novellapályázat 2022 általános iskolásoknak

Leadási határidő: 2022.04.19

 

- A hajnal nem találta többé Szegedet

Novellaíró és illusztrációkészítő pályázat

Leadási határidő: 2022.04.10

 

- Tündérszó határok nélkül

Meseíró pályázat 8-15 éves gyermekek számára

Leadási határidő: 2022.04.10

 

MÉHES GYÖRGY DRÁMAÍRÓI PÁLYÁZAT

 A pályázatra olyan egy- vagy kétfelvonásos művel lehet nevezni, amely ma is aktuális, magyar történelmi témát dolgoz fel vagy ábrázolja a XXI. század nagy változásait, foglalkozik a ma emberének sorskérdéseivel, kapcsolataival, és a humor eszközrendszerét is sokrétűen használja. A pályázatra azok az alkotók jelentkezhetnek, akik tagjai a Magyar Írószövetségnek.
  Díjazás:
    1. helyezett: 2.000.000 Ft
    2. helyezett: 1.000.000 Ft
    3. helyezett: 500.000 Ft

Leadási határidő: 2022.04.10

 

- Erdők ölelése, vizek csobogása - Természetvédelmi-irodalmi vers-, próza- meseíró és természetfotós pályázat

A Debreceni Nagyerdőért Természetvédelmi és Kulturális Egyesület pályázati felhívása hazai és határon túli általános- és középiskolások számára, az erdővel, a vizekkel és a természetes környezettel kapcsolatos irodalmi és fotóalkotások beküldésére. A helyezett pályaműveket megjelentetik az ez alkalomra kiadott könyvben.

Leadási határidő: 2022.06.28

 

- Versforraló

Irodalmi pályázat felvidéki lakcímmel rendelkező 15-19 éves fiataloknak

Leadási határidő: 2022.04.30

 

- Pegazus Könyvek Antológia 2022

FOLYTASSUNK EGYÜTT EGY SOROZATOT!

Leadási határidő: 2022.04.30

 

- Cseresznyevirágzás romantikus novella pályázat!

Légy Te is a 2022 év amatőr romantikus novellistája!

Leadási határidő: 2022.03.11

 

- 45. Kárpát-medencei középiskolás irodalmi pályázat

Az Írók Alapítványa, az Írók Szakszervezete, a Sárvári Tinódi Gimnázium és Sárvár Város Önkormányzata meghirdeti a 45. Kárpát-medencei középiskolás irodalmi pályázatot, és 2022. április 19–22-ig, amennyiben az aktuális járványügyi szabályok lehetővé teszik, Sárvár városában megrendezi az irodalmi pályázat táborát.

Leadási határidő: 2022.03.11

 

- Ökológiai verspályázat

Az f21.hu verspályázata, amelynek témája az ökológia. A téma szabadon kezelhető, minden olyan (máshol még nem publikált) lírai művel lehet jelentkezni, aminek a környezetvédelemhez, környezettudatossághoz, ökológiához, fenntarthatósághoz köze van, vagy az valamilyen egyedi módon szerepet kap a műalkotásban. 

Leadási határidő: 2022.03.10

 

- Szó-kincs 2022 Irodalmi pályázat

Vers és novella kategóriában várjuk a pályaműveket, melyek közül a legjobbakat könyv formájában megjelentetjük.

Leadási határidő: 2022.03.10

 

- Életmese - pályázat családi történetek beküldésére

Igaz történeteket, történetcsokrokat várnak műfaji kötöttség nélkül.
A pályázók műveit négy korcsoportban bíráljuk el:
1. 10 éves kor alattiak (alsósok)
2. 10-től 14 éves korig (felsősök)
3. 14-38 év közöttiek
4. 38 év felettiek 

Leadási határidő: 2022.04.25

 

- Ünnepi rajz- és esszépályázat a magyar címer és zászló megünneplésére

A Nemzetstratégiai Kutatóintézet rajz- és esszépályázati felhívása a Kárpát-medencében, illetve a világban szétszórtan élő, magát magyarnak valló óvodások, diákok és egyetemisták számára, a magyar címerhez, zászlóhoz, valamint a magyar történelemhez kapcsolódó alkotások beküldésére.

Leadási határidő: 2022.02.25

 

- A gyémánt útja - novellaíró pályázat: a Soraya Kiadó novellaíró pályázatot hirdet kezdő szerzőknek.

Leadási határidő: 2022.03.31

 

- A Kopp Mária Év alkalmából a Kopp Mária Intézet a Népesedésért és a Családokért (KINCS) szépirodalmi és tudományos pályázatot hirdet 

Közös KINCSeink
család, közösség, lelki egészség
címmel

Leadási határidő: 2022.04.03

 

- Pályázat vígjáték megírására: a kiírás szerint beadandó pályamű egy helyszínen játszódjon, 6-8 szereplős legyen, s illeszkedjen a megújult Játékszín modern, ugyanakkor a hagyományokat is ápoló arculatához. 

Leadási határidő: 2022.04.30

 

Utazás testben és lélekben – Irodalmi pályázat

Az integráció jegyében hirdetett pályázatot amatőr írók számára a Vakok és Gyengénlátók Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Egyesülete. Az immár tizenegyedik alkalommal meghirdetett Fények vakondja elnevezésű pályázat egy országos verseny, amelyen látássérült és ép személyek egyaránt indulhatnak irodalmi alkotásaikkal.

Leadási határidő: 2022.03.15

 

- Egy sima – egy fordított - Műfordítói pályázat

A Debreceni Egyetemi Színház műfordítói pályázati felhívása bármely nyelvből, szabadon választott, kortárs (az utóbbi harminc évben megjelent) dráma szöveg (részlet) fordítására. Díjazás: 1. helyezett: 100.000 Ft; 2. helyezett: 75.000 Ft; 3. helyezett: 50.000 Ft. A díjazottak a pénzjutalmon kívül egyéb értékes nyereményeket is kapnak.

Leadási határidő: 2022.02.22

 

Ha megjött a kedved az íráshoz illetve már van néhány remekműved, akkor a pályázatokon túl megjelentethed a Nuuvella című honlapon, ahol remek novellákat olvashatsz, akár tőlem is.

Keresés