Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Bemutatjuk a Cortex társasjátékok családját

Bemutatjuk a Cortex társasjátékok családját Sok okos játékunk közül most a Cortex társasjátékokat mutatjuk be, amelyek újszerű megközelítésükkel és egyszerű játékmenetükkel méltán váltak népszerűvé a megjelenésük óta. A Cortexről tényleg elmondható, hogy elmés játék, amiben a játékos elme kiélheti önmagát.

Cortex társasjáték, az agy trénere

A Cortex társasjátékok az igazán okos játékok közé tartoznak, ugyanis egyszerre foglalkoztatják az agy több részét is, percről-percre változik, hogy éppen a logikai vagy koordinációs képességedre, a memóriádra vagy éppen valamelyik érzékszervedre lesz-e szükség a játék során. Tulajdonképpen olyanok, mintha az agy edzői lennének. Átmozgatják minden szegletét és fejlesztik az IQ-dat játékosan.

A Cortex szabályai nagyon egyszerűek, mégis lebilincselő és változatos a játék, hiszen sosem lehet kiszámítani, hogy ki nyer majd legközelebb.

Hogyan is játsszuk a Cortex-et?

A Cortex társasjáték nem játéktáblán zajlik, valójában inkább kártyás játékról van szó. A kártyák mindegyike eltérő feladatokat rejt, amelyeket a játékmenet során meg kell oldani, és a játékosnak, akinek ez sikerült, ezzel meg is szerzi magát az adott kártyát. Persze az győz, aki a legtöbb kártyát gyűjti össze.

Nyolc féleképpen lehet összecsapni:

- válaszd ki hiányzó elemet,

- párosítsd,

- keresd meg a kakukktojást,

- találj ki labirintusokból,

- tapintsd ki, hogy mi van a kártyán,

- koordináld a mozgásodat,

- ismerd fel a színeket,

- logikázd ki!

Mivel eltérő agytekervények dolgoznak a játék során, nehéz megmondani előre, hogy ki nyer majd és ez benne a szép.

Cortex Challenge és Cortex Kids. Mi a különbség?

Háromféle Cortex Challenge társasjáték létezik, melyek 8 éves kor felett ajánlottak, és tényleg nyolc év felett mindenki, még akár a nagyszülők is élvezni fogják a játékot. A 3 játék teljesen eltérő kihívásokat rejtenek, azonban a Cortex Challenge 3. még így is egy picit kakukktojás. Ebben ugyanis nem dombornyomott tapogatós lapok vannak, hanem ropogós, illatos kártyák, vagyis a szaglásodat kell használnod az ebben rejlő feladatoknál, hogy megállapítsd mi is található a kártyán!

A kisebbeknek pedig kétféle Cortex Kids játék is van már. Különböző kihívásokkal és a már megszokott dombornyomott, tapogatós kártyákkal. A játék legviccesebb és izgalmasabb pillanatai azok, amikor lehunyt szemmel egy játékos a kezébe veszi a lapot és próbálja kitalálni, hogy mit is ábrázol a kép. Higyjétek el, nem is mindig olyan egyszerű ez, még a felnőttek is el-elbuknak olykor. Kérges kézzel meg aztán végképp roppant nehéz.

Keresés