Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Egy tuti budapesti program gyerekekkel

Egy tuti budapesti program gyerekekkel

Milyen programot válasszak a hétvégére a gyerekkel? Mindig gondot okoz a hétvégi program kiválasztása a gyerekekkel, főleg most, hogy közeledik a tél. Az állatkertben már voltunk, a Várba kéthavonta felsétálunk, a játszóházakhoz már nagyok, a múzeumokat a sulival kilőtték, a közeli kirándulóhelyeket már mind bejártuk, van amelyiket többször is. Nehéz, nehéz.

Amúgy tudjátok, hogy melyik a legnépszerűbb program és a legnépszerűbb múzeum a turisták szerint az országban? A végére ez is kiderül...

 

Budapesti program – Csupakaland élménypark

Szóval nem könnyű a választás és minden hétvégén újra kezdődik a tervezés, a böngészés a neten, programok ma, programok hétvégére, budapesti programok beütése újra és újra, majd természetesen a gyerekek kikérdezése. – Nem, az nem jó, az sem jó, az uncsi, ott már voltam – harsogják egymás szavába vágva, hogy aztán el is menjen a kedvem az egésztől. Persze hárman vannak, úgy meg végképp nem könnyű. – Akkor tanulunk egész hétvégén – vágom rá és mindjárt megváltozik a légkör, egyből mindenki konstruktív lesz és záporoznak az ötletek, javaslatok.
 

Szabadulószoba gyerekeknek - A Tanár bá' bekattant és a Bagdadi tolvaj

Végül egy szabadulószoba mellett döntünk és a helyszínen végül lesz belőle kettő.

A Tanár bá’ bekattant, ez a neve és a Savoya parkban, közelebbről a Csupakaland élményparkban található. Egyszerű, kisebb iskolai terem van berendezve és sulis feladatokon keresztül vezet az út a szabadulásig. 10-12 év fölött mindenkinek ajánlom, aki egy okos, értelmes szórakozásra vágyik. Még a szülők is élvezni fogják.

A bagdadi tolvaj pedig az érzékszerveinkre épített. A kockát összerakni nem volt könnyű, amúgy tetszett mindannyiunknak. Nem spoilerezek, ezért legyen elég ennyi.

A lényeg, hogy jól éreztük magunkat mindkét szabadulószobában.

 

Csupakaland Savoya - születésnapok animátorral és nerffel

Ha már ott vagyunk, körbenézünk a Csupakaland élményparkban, amelynek a főprofilja a nerfezés (aki nem tudná, ez egy szivacslövő fegyver, mellyel szivacstöltényeket lehet kilőni, amelyek nem ártalmasak a játékosokra). Éppen születésnap zajlik, egy animátor irányítása alatt körülbelül tíz-tizenkettő 8-9 éves gyerek rohangál fel és alá, bujkál az ilyen-olyan terepakadályok között és lövi egymást eszeveszett módon. A biztonság kedvéért azért mindenkin védőszemüveg van és - hogy a félhomályban véletlenül se szaladjanak egymásnak - sárga világítós mellény van. 

Közben szól a zene, kiabál az animátor, visítoznak a gyerekek, azaz óriási a hangzavar. 

Az enyémek csak ámulnak és bámulnak, majd Zalán megjegyzi, hogy ő is itt akarja tartani a születésnapját. Ám legyen. Neki való, 10 éves lesz. Szerencsére azonban nem kell elkezdeni a szervezkedést azonnal, hiszen még hat hónap van addig, de azért természetesen majd észben tartom.

A recepciónál kiderül, hogy a Tanár bá’-n és a Bagdadin kívül van még 2 szabadulószoba (De fura Dracula, A padlás), amelyek mind elsősorban 8-14 éves gyerekeknek szólnak, noha a Bagdadiban – mint ahogy a kedves recepciós srác meséli – már volt több felnőttcsapat is.

Na majd azokat is kipróbáljuk.

A srác elém tol egy kérdőívet és kitölteti velem. Hol lakom? Hogy találtam rájuk? Mennyire tetszett? Stb. Mikor látja, hogy a város másik végén van az otthonom, segítőkészen megjegyzi, hogy a fóti Auchan Korzóján is van egy Csupakaland élménypark, érdemes oda is elmenni, az talán közelebb is van. 

A neten rögtön utána is nézek.

 

Csupakaland Fót - Nerf pályák és szabadulószobák családoknak, kvízszoba

Van két Nerf élménypálya, egy Szalmalovag nevű szabadulószoba és van egy másik, Az Oscar-díjas rendező mozis szabadulószoba is, amit újdonságként harangoznak be. Hoppá, ez érdekes, ezt majd megnézzük. 

És itt jön a lényeg, hamarosan nyitnak egy kvízszobát is, ahol majd vetélkedhetnek a gyerekek a szüleikkel vagy éppen a barátaikkal, sőt az ígéret szerint nem csak gyerekeknek való kvízek lesznek. 

Azt hiszem, ez nekünk való. 

Nem kifejezetten budapesti program, hisz ez túl van a városhatáron, de gondolom egy kanyart majd megér egy másik hétvégén. Remélem eszembe jut, amikor újra kezdem a programok böngészését. Budapesti programok, hétvégi programok, kirándulóhelyek a közelben… Na és persze nem jutok semmire.

 

És akkor az elején felvetett kérdésre is megadom a választ. A legnépszerűbb program idehaza a turisták szerint (a mértékadó Tripadvisor értékelései alapján) a parlamenti séta és a legnépszerűbb múzeum – akár hiszitek, akár nem – a Flippermúzeum. Kitaláltátok?

Keresés