Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

30 db-os Hunnia puzzle - Csodaszarvas

Paraméterek

Típus kirakós
Min. életkor 3 éves kortól
Ajánljuk lányoknak és fiúknak, kicsiknek
Ár:
495 Ft (390 Ft + ÁFA)
Menny.:db
Egyszerű kirakó a kisebbeknek, mely a magyar mondavilág legendás Csodaszarvasát ábrázolja.
Gyártó: Hunnia
Elérhetőség: 2 db raktáron
Legkedvezőbb szállítási díj: 1.499 Ft
Várható szállítás: 2023. december 08.
Átlagos értékelés: Nem értékelt

Érdemes megfontolnod

gyors szállítás

Fizetési módok: utánvét, utalás, bankkártya, AJI kártya

Ingyenes szállítás

INGYENES személyes átvétel Zuglóban

Ingyenes szállítás

799 Ft Csomagküldő átvevőhelyre 15 000 Ft fölött

Ingyenes szállítás

1499 Ft a Házhozszállítás 15 000 Ft fölött

Heti kvízkérdés

Heti kvízkérdés 1000 Ft kedvezményért!

*A letölthető termékeket fizetést követően a vásárlói fiókodból tudod letölteni.

Leírás

A csodaszarvas egy a hun-magyar mondakörben és a magyar népi hagyományokban is ismert Isten által küldött mitikus vezérállat.

A szarvas ősidők óta igen előkelő helyet foglal el a népek mitológiájában. A szarvas agancsa különösen fontos szimbólum, a folyamatos megújulást jelképezi, agancsában a Naphoz kapcsolódó szimbólumra találtak. A csodaszarvas sok eurázsiai népnél s egyes észak-amerikai indián csoportoknál is nagyon régóta a csillagos ég jelképe.

A kapcsolat minddig is egyértelmű volt a csillagokkal, és a nagy magyar uralkodókkal, befolyásos személyekkel.

Részlet a mondából:

"...Hanem egyszer láttak aztán egy olyan vadat, amilyet még soha. Egy szarvas volt, amilyen csodaszépet még emberi szem nem látott. A két ágas-bogas szarva össze volt fonódva, s lebegett a feje fölött, mint egy koszorú. A két szeme feketéllett, ragyogott, mint a fekete gyémánt. A dereka karcsú, hajlékony, mint a lengő nádszál, a lába vékony, s szaladván nem látszott érinteni a földet.   - Nézd, öcsém, Magyar, csodaszép egy szarvas! - kiáltott Hunor.   - Csodaszép, csodaszép! - kiáltott Magyar is -, még nem láttam ehhez hasonlatost.   - Utána!   Szaladott a csodaszép szarvas, mint a sebes szélvész, utána Hunor és Magyar s velük száz deli legény. Tisztásról sűrűbe, sűrűből tisztásra, hegyeken föl, vizeken keresztül. Hol eltűnt, hol felbukkant a csodaszép szarvas: csalta, csalogatta Hunort és Magyart. Habba keveredtek* a vitézek paripái, mind lassúbb, lassúbb lett a vágtatásuk, de Hunor és Magyar nem hagyták félbe az üldözést. Biztatták a lovukat: szaladj, szaladj, édes lovam!   Reggeltől alkonyatig űzték a csodaszép szarvast. El akarták fogni elevenen, hogy hazavigyék édesapjuknak. Mert az idegen földön sem feledték az édes jó apát... De hiába. Leszállt a nap, alkonyodott, s a csodaszép szarvas eltűnt az ingoványos helyen, a sűrű nádas rejtekében. Ide már nem követhették: ott vesznének mindannyian. Bizonyosan ott veszett a csodaszép szarvas is. De ha a csodaszép szarvast meg sem is foghatták, elvezette őket ez olyan szép földre, amilyet még nem láttak..."

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

Keresés